Senatorul al Republicii deschide programul de conferinte al celei de-a IV-a Reuniuni a Marilor Loji

vineri, 19 noiembrie 2010

Conferinţa a fost deschisă cu câteva momente în urmă (15:30) de către Senatorul Cristovam Buarque. El a început prin a explica definiţia Mişcării Educaţionaliste, dat fiind faptul că tema conferinţei este "Educaţionalismul şi construcţia Braziliei".



În conformitate cu Senatorul, Mişcarea Educaţionalistă este o acţiune creată de aceasta însăşi şi apără ideea că Brazilia are nevoie de o revoluţie în educaţie pentru a recupera întârzierea ţării. De aceea, Mişcarea Educaţionalistă caută să garanteze o şcoală egală pentru toţi şi o educaţie de calitate care să fie o prioritate naţională pentru a putea transforma Brazilia. Mai mult decât un program educaţional, Educaţionalismul este o ideologie care centrează progresul şi utopia într-o revoluţie pentru educaţie. În viziunea tradiţională, educaţia este un serviciu; în educaţionalism, aceasta este intrumentul de construcşie şi transformare socială: este vectorul civilizator.



În aceeaşi ordine de idei, Cristovam Buarque spune că utopia Educaţionalismului este egalitatea de oportunităţi, garantarea egalităţii de şanse a oricărei fiinţe umane, prin intermediul educaţiei şi a dezvoltării durabile. Sistemul propus va construi astfel egalitatea de oportunităţi între clase - pentru educaţia egală pentru toţi - şi între generaţii - pentru dezvoltarea durabilă din punct de vedere ecologic. În locul unei revoluţii pentru economie, în special prin intermediul proprietăţii statale a capitalului şi pentru un Stat omniprezent şi autoritar, educaţionalismul propune o cale de ieşire pentru egalitate în accesul fiecărei persoane la educaţie de calitate, având în vedere emanciparea sa şi capacitatea de participare într-un proiect liber. "Am obosit, împreună cu alţii, în ceea ce priveşte dificultatea de a muta tragica realitate care caracterizează Brazilia. Dar m-am trezit.



M-am trezit la riscul ca aceste probleme par a fi mici, în faţa riscului copleşitor aflat în faţă: acela al unei societăţi atât de divizate, astfel încât piesele sale nu observa similitudine dintre ele. M-am trezit la faptul că Brazilia nu a devenit încă o naţiune. Independenţa, Abolirea sclavagismului, Republica, Democraţia nu a fost suficiente pentru a uni poporul nostru, ccompact şi solidar în convieţuirea inegalităţilor sale.

M-am trezit la realitatea că soluţia nu constă în menţinerea doar a democraţiei şi în creşterea economică, sau într-o revoluţie socială şi economică care anulează atât de multe lucruri bune cucerite de Brazilia în ultimele decenii: libertatea democratică, infrastructură economică, stabilitate monetară.



M-am trezit la faptul că rolul nostru este acela de a trezi oamenii din Brazilia, şi toate clasele, nu doar pentru oboseala realităţii, ci pentru speranta si nevoia unei revoluţii educaţionale: garantarea de şcoli cu aceeaşi calitate în întreaga ţară pentru toate clasele şi în toate oraşele. Şcolile fel de bun ca cele mai bune din lume. De asemenea, m-am trezit la nevoia de răbdare, pentru că această revoluţie va dura zeci de ani pentru a se finaliza. Mai mult, îngrijorat, m-am trezit la nevoia de a începe imediat acea dulce revoluţie", a conchis senatorul.

După conferinţa lui Cristovam Buarque, care are loc în Centrul de Convenţii al Hotelului Naoum Plaza, va avea loc o Sesiune Specială de înmânare de Medalii mai multor autorităţi masonice.


  © Blogger template Writer's Blog by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP